Spexer skiftar fokus - Säljer samtliga lånesidor

Under flera års tid har utvecklande och drift av jämförelsesajter inom ekonomi och lån varit en viktig del av Spexer AB:s verksamhet. Nu väljer Spexer att skifta fokus och avvecklar all verksamhet inom lånejämförelse. Samtliga lånesidor såldes under november 2020 till ett medelstort svenskt digitalt medieföretag.

 

De nya ägarna tar över driften och ägarskapet för alla våra tidigare jämförelsesidor inom lån, vilket inkluderar bland annat Nordiska Firmalån (Firmalan.com) samt två av våra mest tongivande lånesidor:

 

Lanebank.com

Lånebank.com är en låneportal för hela Norden. Lånebank hjälper dig låna valfritt belopp pengar. Sidan jämför enbart ränta och kostnad för säkra banklån så om du vill undvika kostsamma smslån är detta rätt sida för dig.

 

Visa sidan

 

Nettlane.com

Nettlane.com är vår första webbplats om lån med specifik inriktning mot Norges befolkning. Sidan recenserar kreditgivare och jämför räntan på lån och kreditkort. Nettlane.com ger information om större banker såväl som mindre långivare. Texterna på sidan är inköpta från det maltesiska bolaget Sidekick.

 

Visa sidan

 

Ett planerat beslut

”Planen att röra sig bort från lånesegmentet att har funnits en längre tid. Samtidigt har vi inte velat stressa fram ett beslut utan varit måna om att hitta en lämplig köpare till sidorna”, kommenterar Fredrik Hjort efter den nu avslutade affären. ”För oss är det viktigt att kommunicera att försäljningen är genomförd däremot har köparen valt att vara anonym, något som vi respekterar” fortsätter Fredrik (företagets ägare och grundare). ”Ytterligare försäljningar inom andra områden kan komma att bli aktuella inom kort” avslutar Fredrik.

Design från W3layouts